En storskalig guide till småstadens pärlor

Restaurangguiden White Guide testar årligen över 800 restauranger och caféer där de bästa belönas med en utmärkelse. Trots sin mindre storlek har hela fyra aktörer i Arvika tilldelats den prestigefulla utmärkelsen! De är alla väl värda ett besök under din vistelse i Arvika.

Nordells

Ett café som gjort sig förtjänt av en plats i White Guide är Nordells; ett konditori av hög klass som serverat klassiskt svenskt fika sedan 1911 – mitt i stan! Johan, Linus och Hilda Nordell grundade caféet. Sedan öppningen har lokalerna byggts ut och har en mysig inredning med influenser från sekelskiftet. Här finns också en trevlig innegård att fika på när vädret tillåter. På Nordells kan du hitta allt ifrån kanelbullar, budapestbakelser eller mazariner, till matiga mackor och även stenugnsbakad pizza. Du kan också beställa hem tårta eller köpa dagsfärskt bröd.  Varför inte prova den lokala traditionella klengåsen tillsammans med en kopp kaffe? 

Elins Bakgård

Elins Bakgård är ett nybyggt café i gammal stil i centrala Arvika som slog upp dörrarna 2017. Här kan du sitta inne som ute och njuta av dagens lunch med tillhörande salladsbuffé eller smaka på någon av deras goda hembakade pajer eller kakor. Det går också att handla i Elins lilla butik som erbjuder keramik och annat smått och gott. Elin Göransdotter Järnesund, ägaren av Elins Bakgård, mottog år 2019 priset som årets företagare i Arvika. På detta mysiga café kan du ibland bjudas på livemusik samtidigt som du avjnuter en kopp kaffe.

 

Kaffekvarnen

Kaffekvarnen är beläget i Klässbol, cirka 2 mil utanför Arvikas centrum och nära Klässbols Linneväveri. Kaffekvarnens byggnad är som det låter en gammal kvarn; något som märks på inredningen och atmosfären i det gamla trähuset. En rustik och angenäm plats att inta ett gott bakverk eller en lättare lunch. Kvarnen omges av grönskande växtlighet och porlande vatten. Kung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia fikade här i samband med ett besök på Klässbols Linneväveri, som är en kunglig hovleverantör. Stanna till vid Kaffekvarnen och få en känsla av Värmländsk natur och vacker landsbygd.

Barbord Kök och Bar

Barbord Kök och Bar kan du njuta av en god matbit samtidigt som du ser ut över Kyrkvikens vackra vatten. Restaurangen är belägen i ett gammalt hamnmagasin och det marina temat återkommer i inredningen. Barbord beskriver själva och sin mat som "en smak av världen i Värmländsk världsklass"; något som återspeglas i deras meny. Hit kan du gå för att avnjuta en god drink, för en trerätters matupplevelse eller för lunch en helt vanlig vardag. Barbord Kök och Bar har medverkat i White Guide under flertalet år och är värt ett besök under sommar såsom vinter.

Fint uppdukat på Barbord Kök och Bar.
Fint uppdukat på Barbord Kök och Bar.
Goda tårtor på Nordells Konditori
Photo credit: Goda tårtor på Nordells Konditori
Goda tårtor på Nordells Konditori
Ja