En storskalig guide till småstadens pärlor.

I Värmländska Arvika blomstrar utbudet av restauranger och caféer. Här kan du hitta allt från mysiga konditorier i ny och gammal stil till sjönära restauranger. White Guide har testat och presenterar några av dem i sin guide; en restaurangguide som funnits sedan 2004. Utmärkelserna baseras på poäng och klasserna sträcker sig från internationell mästarklass till god klass och även kategorin "också ett bra ställe". Välkommen hit för att ta del av Arvikas härliga matutbud!

Nordells

Ett café som gjort sig förtjänta av en plats i White Guide är Nordells; ett konditori av hög klass som serverat klassiskt svenskt fika sedan 1911 – mitt i stan! Johan, Linus och Hilda Nordell grundade caféet. Sedan öppningen har lokalerna byggts ut och har en mysig inredning med influenser från sekelskiftet. Där finns också en trevlig innegård att fika på då vädret tillåter. På Nordells kan du hitta allt ifrån kanelbullar, budapestbakelser eller mazariner, till matiga mackor. Du kan också beställa hem tårta eller köpa dagsfärskt bröd.  Varför inte prova på den lokala traditionella klengåsen tillsammans med en kopp kaffe?

Elins Bakgård

Elins Bakgård är ett helt nybyggt café i gammal stil i centrala Arvika som slog upp dörrarna 2017. Här kan du sitta inne som ute och njuta av dagens lunch med tillhörande salladsbuffé eller fika någon av deras goda hembakade pajer eller kakor. Det går också att handla i deras lilla butik som bjuder på keramik och annat smått och gott. Elin Göransdotter Järnesund, ägaren av Elins Bakgård, mottog år 2019 pris för årets företagare i Arvika. På detta mysiga café kan du ibland bjudas på livemusik samtidigt som du avjnuter en kopp kaffe.

 

Kaffekvarnen

Kaffekvarnen är ett café beläget i Klässbol, cirka 2 mil utanför Arvikas centrum. Nära Klässbols Linneväveri kan du besöka denna otroligt mysiga plats, som förr brukades som en kvarn; något som märks på inredningen och atmosfären i det gamla trähuset. En rustik och angenäm plats att inta ett gott bakverk eller en lättare lunch tillsammans med något att förtära. Utanför fönstren mot caféets baksida går det att skymta lummiga gröna växter och bland dem rinner vatten genom delar från den gamla kvarnen. Vid entrén i ett härligt, rustikt skåp kan du finna interiör att köpa med hem. Kung Carl XIV Gustav och Drottning Silvia fikade här i samband med ett besök på Klässbols Linneväveri, som i sin tur är en kunglig hovleverantör. Stanna till vid Kaffekvarnen och få en känsla av Värmländsk natur och vacker landsbygd.

Barbord kök och bar

Barbord Kök och Bar kan du njuta av en god matbit samtidigt som du ser ut över Kyrkvikens vackra vy. Restaurangen är belägen i ett gammalt hamnmagasin och det marina temat återkommer i inredningen. Barbord menar själva att de serverar mat och dryck med smak av världen i Värmländsk världsklass; något som återspeglas i deras meny. Hit kan du gå för att avnjuta en god drink, för en trerätters matupplevelse eller för lunch en helt vanlig vardag. Barbord Kök och Bar har medverkat i White Guide under flertalet år och är värt ett besök under sommar såsom vinter.

Goda tårtor på Nordells Konditori
Photo credit: Goda tårtor på Nordells Konditori
Goda tårtor på Nordells Konditori
Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Fotograf: Per Eriksson
Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Fotograf: Per Eriksson
Fint uppdukat på Barbord Kök och Bar.
Fint uppdukat på Barbord Kök och Bar.
Ja