Naturreservatet Byamossarna på vintern.

Vinter i Arvika

Ta på dig skidor och glid fram över snön eller susa nerför vår fina slalombacke. Åk skridskor på våra sjöar och spolade isbanor eller ge dig ut på en snöskotersafari - ett mer fartfyllt vinteräventyr. Snösäkra områden för vinteraktiviteter finns framförallt i norra Värmland, men även i trakterna runt Arvika finns fantastiska möjligheter till fina vinterupplevelser i lugn och rogivande miljö när vintern har anlänt. Särskilt i den norra delen av kommunen finns det goda förutsättningar under hela vintern att uppleva snö och is.

På skidor…

...kan du upptäcka naturen på längden i din egen takt längs fina spår på flera platser i Arvika Kommun. Ett mycket populärt område med fjäll liknande karaktär är naturreservatet Byamossarna mellan Mangskog och Gunnarskog. Ett nät av fina spår för dig genom fantastisk natur och under en paus vid Bytorpets raststuga kan du njuta av din medhavda matsäck. Det finns flera områden där både kommunen och engagerade föreningar/privatpersoner drar skidspår vid snötillgång och information om olika områden och det aktuella spårläget hittar du med fördel på www.skidspar.se
Föredrar du ett susa nerför backen med skidor eller snowboard ska du prova Rackstadbacken som ligger 5 km norr om Arvika. En fin, varierande backe, med härlig utsikt från toppen och grillplatser på området. (Liftkön och värmestugan är under vintern 2021 anpassad enligt gällande rekommendationer.)

 

På skridsko…

...susar du fram på många av våra sjöar eller spolade isbanor. Med rätt utrustning, kunskap och i sällskap av andra finns det många fina frusna vattendrag att upptäcka. Friluftsfrämjandet Arvika Sunne lämnar gärna information om isförhållanden och tips på turer. När det aktuella läget tillåter anordnar de även guidade skridskoturer på våra vattendrag i Arvika.
Snöfria isar finns på de spolade isbanorna i Arvika kommun. Det finns flera isbanor – en del med belysning - att välja på i Arvika centrum och i andra tätorter i kommunen. Information om de kommunala banorna och kontaktuppgifter för aktuell information finns på www.arvika.se, men det finns flera banor som hålls i ordning av ideella krafter som t ex på Brunskogs Hembygdsgård, isrinken i Klässbol med flera. Kolla gärna Arvika kommuns facebooksida för eventuell aktuell information eller kontakta oss på turistbyrån så hjälper vi dig så gott vi kan.

 

Visst nappar det…

...även på vintern! Att sitta på isen och prova fiskelyckan är för många en mycket rogivande aktivitet och vinterfiske är tillåtet i stort sett i alla Arvika FVOF med respektive fiskekort. Ädelfiske på ett litet tjärn i t ex Gunnarskog, Fredros eller Sölje eller allfiske på någon av alla våra hundratals sjöar – du kan prova din fiskelycka på många platser under en vinter. Det aktuella isläget kan du kolla med respektive FVOF och information om fiskevårdsområden i Arvika finner du här. Fiskekorten kan köpas bland annat hos oss på turistbyrån.

 

Pulkaåkning, jakt, skotersafari…

...eller förarutbildning. Det finns mer att uppleva under vinterhalvåret i Arvika. Kolla in om du finner något som passar just dig!

 

Packa din matsäck…

...med godsaker ur det egna skafferiet eller från våra lokala handlare. Våra caféer och restauranger erbjuder take away som du kan ta med dig på din utflykt eller njuta av när du kommer tillbaka. Läs mer om café- och restaurangutbudet.

 

Vill du stanna över natten…

...är det inget problem att hitta ett mysigt boende i eller omkring Arvika. På Fredros Gård bor du i timmerstugor mitt i vinterlandskapet med närhet till många vinteraktiviteter. Härifrån eller från Tvällens fritdsstugor är det inte heller långt till en av Värmlands större skidanläggningar, Ski Sunne. Ingestrands Camping, endast 3 km söder om Arvika centrum, är en helårsöppen camping där du bor i ditt eget hem på hjul eller i någon av de vinterbonade, mysiga stugorna. Läs mer om boendealternativen i Arvika.

En härlig slalombacke med grillplatser och värmestuga finns 5 km norr om Arvika.
En härlig slalombacke med grillplatser och värmestuga finns 5 km norr om Arvika.
Skridskoåkning på Kyrkviken
Skridskoåkning på Kyrkviken
Ingestrands Camping är öppet året runt.
Ingestrands Camping är öppet året runt.
Fredros Gård erbjuder förarutbildning och skotersafari.
Fredros Gård erbjuder förarutbildning och skotersafari.
Nej