Utmanande aktiviteter i Arvika

Klättra högt upp bland trädkronorna, cykla nerför Rackstadbacken eller varför inte uppleva ett möte med skogens konung? Här kommer några tips från Visit Arvika på fartfyllda och rofyllda kickar!

Rocksta Downhill Trail 

Rocksta Downhill Trail, en bana i Rackstadbacken cirka 5 km norr om Arvika, bjuder på 900 meter kittlande cykling under den snöfria årstiden. Den första utmaningen är att ta sig uppför den branta backen med cykeln, men varje ansträngning har sin belöning: en underbar utsikt över sjön Racken och omgivningen väntar dig. Ha inte för bråttom utan ta en paus vid den fina rastplatsen på toppen av Rackstadberget.
Sen är det bara att skärpa koncentrationen för nu bär det iväg med MTB: 95 meter fallhöjd fördelat på 900 meter nerfart. Hopp och kurvor kräver en viss teknisk färdighet och det är du själv som anpassar farten.
Är hela familjen med på äventyret är det inget problem: med lite MTB-vana går det att rulla nerför hela banan.

Självklart finns det många andra bra turer för MTB som du hittar på www.bikeinarvika.com

Från träd till träd i Höghöjdsbanan

När all säkerhetsutrustning är på och de professionella instruktörerna på Arvika Kanot och Turistcenter har informerat dig om ditt äventyr, är det lätt att ta sig upp till första plattformen. Sen börjar utmaningen: nu tar du dig fram mellan trädkronorna via hängbroar, rep och hopp. Kanske med lite skräckblandad förtjusning rör du dig högt upp i träden och du kan njuta av utsikten över sjön Glafsfjorden.
Du klarar mer än du kanske tror och förutom en garanterad adrenalinkick så känner du nog stolthet och lycka efter ditt klätteräventyr.

Aktiviteten passar dig som är ute efter en adrenalinfylld upplevelse och för familjen som vill uppleva ett annorlunda äventyr och antar en utmaning tillsammans.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Rofylld väntan kan vara ett kittlande äventyr…

Att känna sig ett med naturen kan man uppleva på många sätt: För dig som är jaktintresserad ger spaningen, spårandet och den rofyllda väntan mitt i naturen kanske just den perfekta känslan. Och visst är jakt ett kittlande äventyr:
Vandring i varierande terräng i alla väder, många timmar i klar höstluft och vackra färgskiftningar, i vintersolen när den är som bäst, men även i kyla, dimma, fukt och snö när vintern tar sitt hårda grepp kring naturen och människan. Att spana och observera, att med spänning invänta djuren. En samtidigt både adrenalinfylld och rogivande upplevelse .

Tvällens Fritidsstugor hjälper dig att uppleva jakt efter jaktsäsongerna. Jaga med eller utan guide i den vackra naturen i norra delen av Arvika kommun och bo i timmerstugor vid sjön Tvällen.

Äventyr på hästkrafter

Vidsträckt vinternatur så långt ögat räcker. Snön glittrar i vintersolen och du susar fram på en snöskoter. Ett äventyr med fart och fläkt. På Fredros Gård erbjuds snöskotersafari och du kan även toppa ditt äventyr med att ta körkort för terrängskoter!

Söker du ett individuellt äventyr?

Har du hört en varg yla? Vill du möta djur och natur med respekt och kunskap under en utmanande vandring med eller utan guide? Har du alltid drömt om att tälta mitt i naturen en vinternatt?
I Arvika finns fina förutsättningar för dessa äventyr och Outside Adventure Sweden kan uppfylla många önskemål på upplevelser.

Möt skogens konung face to face…

Tillhör du också de som drömmer om att få se en älg – brun eller vit – i sin rätta omgivning? Ett älgsafari med en erfaren guide kan ge dig ett spännande möten och mycket kunskap om älgen och vår natur.

Utmana dig själv på Höghöjdsbanan.
Utmana dig själv på Höghöjdsbanan.
Upplev ditt eget äventyr i vår fantastiska natur året om.
Upplev ditt eget äventyr i vår fantastiska natur året om.
Full fart nerför Rackstadbacken.
Full fart nerför Rackstadbacken.
Ja