Upptäck Arvika på hösten!

Tips för september

September bjuder oftast på många fina dagar och det finns fortfarande tid att upptäcka det du inte har hunnit med under sommaren. Här ger vi dig några tips inför ditt besök i Arvika i september månad.

 

Rackstadmuseet

Njut av konsten, fikat och den härliga miljön.Vid sidan av museets samlingar visas just nu tre utställningar: "Bortom färgerna" - Rackstadkonstnärerna i svartvitt 1898-1920. "Ruralitet - centrum, periferi" - presenterar tillsammans med Konstfrämjandet Värmland 12 olika konstverk som relaterar till begreppet ruralitet. "Eget spår" - en utställning om fyra profiler i svallvågorna efter nybyggarna i Rackstadkolonin. Museet har öppet torsdag - söndag från kl 12-16.

Klässbols Linneväveri

På linneväveriet i Klässbol väver man för bland annat Kungahuset och Nobelfesten. Besök produktionen och handla härliga linneprodukter i den vackra butiken. Öppet måndag-fredag 9-18, lördag-söndag 10-16.

Arvika Fordonsmuseum

Allt från cyklar till rallybilar hittar du i den fint restaurerade industribyggnaden. De tillfälliga utställningarna "Johan Kristoffersson – världsmästare i rallycross" och "Barnsäkerhet från förr till nu" pågår fram till den 30 september. Öppet alla dagar 11-18.

Älgå Hembygdsgård

Hembygdsgårdens café har öppet med självservering dagligen från kl 11-17. På söndagar serveras våfflor från kl 13-17. Inte långt ifrån hembygdsgården ligger Älgå spiksmedja och kyrka. På området finns en äventyrslekplats med linbana för de yngsta.

Vandra i Arvika

Hösten är en fantastisk årstid att vistas i skog och mark. Det finns många härliga leder att välja på och skafferiet kan fyllas med skogens skatter.

26-27 september: Smaka på Värmland

En smakfest i hela Värmland. Producenter, caféer och restauranger öppnar upp sina verksamheter på plats för dig att besöka under lördag och söndag.

Stadsvandring och digital skulpturvandring

Gå på stadspromenad och upptäck Arvika. Vår folder ”Stadsvandring” berättar mer om husen i centrala Arvika. Eller boka en guidad stadsvandring. Kontakta turistbyrån för mer information. På appen "Stigen" finns en vandring på 11 km som ger dig möjlighet att upptäcka Arvika skulpturer på ett enkelt sätt.

Lunchexpressen

Sightseeingtåget Färdinand tar dig gratis ut till Såguddens Friluftsmuseum och Kafé Nystuga där du kan njuta av en god lunch i härlig miljö. Avgår alla vårdagar med start kl 11.30 från torget. Tåget går sen varje halvtimme med en sista tur kl 14.00.

Höghöjdsbanan

Än går det att klättra i trädtopparna vid Arvika Kanot & Turistcenter! Utmana dig själv, kompisar eller familjen på höghöjdsbanan vid Glafsfjordens strand.

Kanotutflykt eller fisketur?

Fram till slutet av september kan du hyra kanot hos alla våra uthyrare! Passa på och upptäck naturen från sjösidan! På Arvika Kanot & Turistcenter samt Ingestrands camping kan du även hyra motorbåtar för en fisketur på Glafsfjorden. Eller testa din fiskelycka i någon av Arvikas övriga fiskevatten: fiskekorten finns att köpa hos oss på turistbyrån. Mer information om de olika FVOF finns på visitarvika.se under aktiviteter/fiske eller beställ/ladda ner vår folder med information om de olika FVOF.

Biking Värmland: Södra Gunnarskogsleden

Den första Biking Värmlandsleden i Arvika är nu klar: en 23,6 km lång rundtur som leder dig genom fin natur och förbi intressanta platser i Gunnarskogstrakten, norr om Arvika. Södra Gunnarskogsleden är en kombinerad cykel- och vandringsled märkt med tydliga Biking Värmland-skyltar och är en röd kvalificerad Biking Värmlandsled. Mer förslag på cykelturer finner du i vår folder ”Cykla i Arvika”. Under september månad kan du fortfarande hyra cyklar på flera ställen och cykeluthyrningar finner du på visitarvika.se under aktiviteteter/cykla.

Disc golf

På Treens camping i Fredros startar en fin runda med frisbee-golf i underbar natur i kommunens norra del. En rolig aktivitet för hela familjen.

Minigolfparken, 19-20 september

Äventyrsgolf, minigolf, guldvaskning och fika. Minigolfparken vid Ingestrand har öppet helgen 19-20 september 11-18.

Paketerbjudanden

Många av sommarens paketerbjudanden gäller hela september! kombinera en avkopplande stund i naturen eller ett museibesök med boende i en mysig stuga, på ett komfortabelt hotell eller mitt i den vackra naturen. Kolla in utbudet!

Evenemang och utställningar

Vill du veta vad som är på gång under ditt besök och framöver? Under fliken "Göra" på vår hemsida finner du information om utställningar och ett och annat mindre evenemang!