Vid Arvika småbåtshamn hittar du tio gästplatser!

Sveriges innersta hamn

Till Arvika kan du komma med båt från alla världens hörn. Här finns en trevlig gästhamn och husbilsplatser i bästa sjöläge.

Arvika Hamn

Arvika har Sveriges innersta hamn med förbindelse till havet, som nås via diverse kanal- och slussystem. Vattenvägen och hamnen har alltid varit viktiga för Arvika och bygdens utveckling.

Någon kommersiell båttrafik finns för närvarande inte till eller från Arvika hamn, däremot ett aktivt båtliv! I hamnen finns 12 husbilsplatser i bästa sjöläge.

Vikingaleden

För att nå havet från Arvika behöver du ta dig genom "Vikingaleden", vattenleden mellan Arvika och Säffle. Farleden följer Byälven och passerar bland annat slussen i Säffle, sjöarna Harefjorden, Björnöfjorden och Glafsfjorden samt diverse broar - en sträcka på 80 km eller 43,2 NM.

Vikingaleden når ända till Sulvik i Glafsfjordens norra ände och här finns möjlighet till båtlyft för att nå ytterligare sjösystem.

Mer information:
Sjöfartsverket, Vänerns Sjötrafikområde, eller sjökort Nr 134 och Svensk Lots del 1.

Småbåtshamn och gästhamn

Vid Solbergsholmen nära centrum i staden ligger Arvikas småbåtshamn för segel och motorbåtar. Småbåtshamnen ligger strax väster om Arvika hamn och har en sommaröppen gästhamn med 10 gästplatser. Här finns bland annat toaletter, duschar, tvättmaskin, torktumalare, miljöstation, färskvatten och mer.

Mer information om öppettider och service:
Arvika Småbåtshamnar AB 
070-969 07 85

Utöver Arvika Småbåtshamn hittar du ytterligare en gästhamn i Klässbol. Vid en tur dit kan du samtidigt passa på att besöka Klässbols Linneväveri.
Kontakt Klässbols Gästhamn:
https://www.klassbolsbatklubb.se/kontakter.html

Vid Arvika småbåtshamn hittar du tio gästplatser! Foto: Per Eriksson
Vid Arvika småbåtshamn hittar du tio gästplatser! Foto: Per Eriksson
Arvika är vattenrikt - här finns 365 sjöar! Foto: Per Eriksson
Arvika är vattenrikt - här finns 365 sjöar! Foto: Per Eriksson
Nej