Semestra i Arvika

Är du i semesterplaneringen? Vi hälsar dig välkommen till underbara Arvika och här finner du några tips inför din semester.

Låt dig inspireras av det som Arvikas besöksnäring har att erbjuda!

Utflykt med Mountainbike

Upptäck naturen under en gemensam cykelutflykt. Hyr en mountainbike för en dag och njut av en härlig utflykt tillsammans. Förslag till cykelturer och uthyrningsställen finner du via länken nedan.

Fiskelycka

Tycker du om att fiska eller vill prova fiskelyckan för första gången? Det finns härliga fiskevatten för hela familjen. En uppskattad upplevelse för såväl nybörjaren som den erfarna fiskaren är en guidad fisketur. Fiskekort till samtliga FVOF i Arvika finns bland annat att köpa hos oss på turistbyrån.

Spa

Unna dig en paus i vardagen. Guesthouse Eleven erbjuder från våren bastubad inom- och utomhus samt badtunna/yacuzzi. Boka en spa-upplevelse för några timmer eller kombinera den med god mat och övernattning.

Stadsvandring

Följm med på en guidad stadsvandring i centrala Arvika och upptäck mer av staden! Under sommaren erbjuds fasta tider, men du kan även boka din egen vandring året om (min 4 personer).

Älgsafari

Upplev ett safariäventyr till sommaren! Upptäck skogens konung med en kunnig guide. Med lite tur får ni kanske även se en vit älg! Älgsafari de luxe är en variant för dig som under turen vill njuta av en härlig måltid i vildmarken med smaker från naturens skafferi. Kontakta turistbyrån för mer information.

Kanotutflykt

Har du drömt om att glida fram i en kanot och njuta av naturens lugn och kraft? Planera och boka en kanotutflykt för en eller flera dagar till sommaren hos någon av våra kanotuthyrare och upptäck naturen från vattnet. Något roligt, spännande och rogivande att se fram emot!

Gemensam picknick

Att träffas utomhus är lite av vår livsstil i dessa tider. Varför inte planera för en gemensam picknick framöver? I Arvika finns många härliga platser för en utsökt picknick under hela året. Vid lägerelden i ett vindskydd i Glaskogen, vid Ryggestadberget med underbar utsikt över Gunnarskogstrakten eller mitt i centrum i vår fina stadspark. Möjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att hitta ett fint ställe för en gemensam stund utomhus! Köp gärna med take-away från något av stadens caféer eller restauranger.

Kultur

Arvika bjuder på många fina guldkorn för den konstintresserade. Planera för ett besök på Rackstadmuseet med en fika i det mysiga caféet, Kombinera gärna museibesöket med en utflykt till Klässbols Linneväveri och/eller ett besök av aktuella utställningar på Arvika Konsthall och andra gallerier.

Äta gott i Arvika

Njut av en härlig måltid i mysig miljö i en av Arvikas restauranger eller caféer när du besöker oss. De flesta matställen erbjuder så klart också take-away. I väntan på att få umgås i större krets med vännerna på restaurangen igen, kan du även köpa ett presentkort för en måltid eller fika på favoritrestaurangen eller -café.

Hur vill du bo?

Bekväma hotell, mysiga stugor, familjära campingplatser - det finns många fina övernattningsmöjligheter att välja på. Vad du än väljer: du bor alltid nära naturen och vatten!

En dag i Arvika

Upplev några av Arvikas mest kända sevärdheter. Vi ger ett förslag på hur en sådan dag kan se ut!

Kartset

Bra kartmaterial till semesterplaneringen! Kartsetet innehåller Arvika-Eda Friluftskarta, en karta över Glaskogens Naturreservat och en folder med förslag på vandringsturer.

Inspiration

Hitta inspiration för kommande besök, äventyr och aktiviteter. Flera av våra näringsidkare erbjuder fina paket till säsongen 2021. De flesta kan redan bokas nu eller så kan du köpa ett presentkort hos arrangören.

Bucketlist Arvika

Det finns mer att uppleva! Kolla in vår bucketlist och fyll sommarens lätta dagar!