En gemensam kanottur med vänner eller familjen är ett härligt semesterminne.

Paddla kanot i natursköna Arvika

Det är sällan man känner sig så nära naturen som när man i kanot glider över en skimmrande vattenspegel och det är svårt att tänka sig ett bättre sätt att upptäcka Värmland och Arvika.

Sakta glider kanoten genom vattnet förbi ett fält av näckrosor...

De enda ljud som hörs är paddeln som bryter vattenytan och fåglarna som fyller luften med sin sång.

Det är få aktiviteter som är så rogivande som att upptäcka de många vattnen kring Arvika med kanot. Slå läger vid en av de iordningställda platserna eller på en egen liten glänta vid vattenbrynet. Det finns många fina leder att välja på: starta i Norge och paddla ner till Glafsfjorden och Arvika eller njut av den otroligt fina naturen i Glaskogens Naturreservat med väl iordningställda rastplatser, vindskydd och raststugor. Tycker du bättre om mindre vatten så kan du paddla längs Kölaälven som slingrar sig genom landsbygden och skogsområden - allt i älvens lugna tempo.

I Arvika med omnejd hittar du garanterat en passande tur - oavsett om du är erfaren paddlare eller nybörjare, för individualisten eller för familjen.

Turer finns det gott om och det är nästan svårt att välja! Tur då att det finns flera professionella kanotuthyrare där du kan få information, tips om kanotleder/-turer och hyra din egen kanot med utrustning. Du kan påbörja din tur direkt vid uthyrningsstället eller så kan transport till önskad startplats oftast ordnas.

På kartan nedan finner du kanotuthyrare i Arvika kommun:

Rogivande paddling på Övre Gla i Glaskogens Naturreservat.
Photo credit: Rogivande paddling på Övre Gla i Glaskogens Naturreservat.
Rogivande paddling på Övre Gla i Glaskogens Naturreservat.
Mitt i naturen sent på kvällen.
Photo credit: Mitt i naturen sent på kvällen.
Mitt i naturen sent på kvällen.
En härlig kanotdag närmar sig sitt slut.
Photo credit: En härlig kanotdag närmar sig sitt slut.
En härlig kanotdag närmar sig sitt slut.
Nej