En gemensam kanottur med vänner eller familjen är ett härligt semesterminne.

Paddla kanot i natursköna Arvika

Det är sällan man känner sig så nära naturen som när man i kanot glider över en skimrande vattenspegel. Det är ett underbart sätt att upptäcka Värmland och Arvika på!

Sakta glider kanoten genom vattnet förbi ett fält av näckrosor…

De enda ljud som hörs är paddeln som bryter vattenytan och fåglarna som fyller luften med sin sång. Det är få aktiviteter som är så rogivande som att upptäcka naturen kring Arvika med kanot. Slå läger vid en av de iordningsställda platserna eller kanske vid en egen liten glänta vid vattenbrynet.

Du kan välja bland många fina leder i kommunen. Starta i Norge (i rådande covid-19 situation starta du i norra delen av kommunen) och paddla ner till Glafsfjorden och Arvika, eller upplev den storslagna naturen i Glaskogens Naturreservat där det finns rastplatser, vindskydd och raststugor. Tycker du bättre om mindre vatten så slingrar sig Kölaälven genom landsbygden och skogsområden – allt i älvens lugna tempo.

 

I Arvika med omnejd hittar du garanterat en passande tur – oavsett om du är erfaren paddlare eller nybörjare.

Turer finns det gott om och det kan nästan vara svårt att välja! Tur då att det finns flera professionella kanotuthyrare som kan ge dig information, tips om kanotleder/-turer och där du kan hyra din egen kanot med utrustning. Du kan påbörja din tur direkt vid uthyrningsstället eller så kan transport till önskad startplats oftast ordnas.

 

På kartan nedan finner du kanotuthyrare i Arvika kommun - Arvika Kanot & Turistcenter, Glaskogens Naturreservat, Guesthouse Eleven, Sandvikengården, och Fredros Gård:

Ta en paddeltur och upplev det vackra landskapet!
Ta en paddeltur och upplev det vackra landskapet!
Mitt i naturen sent på kvällen.
Photo credit: Mitt i naturen sent på kvällen.
Mitt i naturen sent på kvällen.
Nej