Second-handla i Arvika - här finns ett stort loppisutbud!

För den som vill handla begagnat eller rent av antikt har Arvika mycket att erbjuda. Här finns flera second hand-butiker, loppis, livlig torghandel och pop up-loppis med ett brett utbud där såväl inne-hipstern som antiksamlaren har något att hämta!

Med reservationer för ändringar 2021, med anledning av Covid-19.

Loppis

Varje dag kan vara loppisdag i Arvika, men den som tänkt sig ut och fynda har störst chans på onsdagar och lördagar då det är torgdag. Sommartid fylls torget med loppisstånd och vissa lördagar kan det öven vara loppis på andra ställen i stan eller i Stadsparken. Det finns annars gott om pop up loppisar på sommaren, så spana efter loppisskyltar längs landsvägarna eller i stan. Det kan också vara en idé att kolla anslagstavlorna efter skolornas loppisskyltar på vårkanten. För mer information, klicka här.

 

Second Hand

Det finns flera second hand-butiker med varierande öppettider, så chansen att hitta ett fyndställe är god alla veckans dagar förutom söndagar. 

  • Röda Korset har sin second hand-butik Kupan vid torget i centrala Arvika. Här kan du fynda kläder och prylar till rimliga priser.
  • Miljömyran har två lokaler i Arvika och säljer bland annat kläder, husgeråd, böcker och möbler.
  • ArvikaBlandning som ligger centralt i staden är en mix av antik- och loppisaffär.

Vill du köpa barnkläder och barnartiklar finns den dina butiken Lilla Kråkan i centrala Arvika och i butiken Arvikablandning är det, precis som det låter, en blandning av allt.

För mer information, klicka här.

Auktioner

Än lever den annars nästan försvunna lösöreauktionen i Arvika. Då och då kan man få ta del av en alldeles äkta gammeldags auktion, med auktionister som med hög röst och i snabb takt ropar ut föremål efter föremål. Har du tur hinner du kanske med att ropa in något själv! Ibland är det ett helt dödsbo som ska auktioneras ut, andra gånger är det ett hopplock av bidrag och uppköp. Säkert är i alla fall att du hittar något unikt om du besöker en av våra auktioner. Det unika utbudet och spänningen i utauktioneringen gör det till den perfekta upplevelsen för alla antikintresserade. För den verkligt antikvitetsintresserade finns även flera auktionsverk och samlarmässor. Nätauktioner har ju blivit populära och Arvika Auktionsverk har ständigt pågående nätauktioner och visning av föremålen i sitt auktionsverk. För mer info om auktioner, klicka här.

 

Samlarmässor

Det brukar arrangeras en stor samlarmässa varje vår och höst i Parkhallen. För mer information, spana in veckans evenemang. 

 

Auktion i Byn.
Auktion i Byn.
Nej