Loppis

Second-handla i Arvika - här finns ett stort loppisutbud!

För den som vill handla begagnat eller rent av antikt har Arvika mycket att erbjuda. Här finns flera second hand butiker, loppis, livlig torghandel och pop up-loppis med ett brett utbud där såväl inne-hipstern som antiksamlaren har något att hämta!

Loppis

Varje dag kan vara loppisdag i Arvika, men den som tänkt sig ut och fynda har störst chans på  lördagar och onsdagar då det är torgdagar. Sommartid fylls torget med loppisstånd och vissa lördagar kan det öven vara loppis på andra ställen i stan eller i Stadsparken. Det finns annars gott om pop up loppisar på sommaren, så spana efter loppisskyltar längs landsvägarna eller i stan. Det kan också vara en idé att kolla anslagstavlorna efter skolornas loppisskyltar på vårkanten. För mer information, klick här.

 

Second Hand

Det finns flera second handbutiker med varierande öppettider, så chansen att hitta ett fyndställe är god alla veckans dagar förutom söndagar.

  • Röda Korset har sin secondhandbutik Kupan vid torget i centrala Arvika och har öppet alla dagar förutom söndagar. Här kan du fynda kläder och prylar till rimliga priser.
  • Erikshjälpen Arvika har sin butik på Agneteberg i Arvika och har öppet tisdagar, torsdagar och lördagar och här kan man också passa på att fika på Café Erik.
  • Miljömyran finns på Vik och har öppet måndag-fredag med långöppet till 18.00 på måndagar.

Vill man köpa barnkläder och barnartiklar finns fina butiken Lilla Kråkan i centrala Arvika och i butiken Arvikablandning är det precis som det låter, en blandning av allt.

För mer inforamation, klick här.

 

Auktioner

 Än lever den annars nästan försvunna lösöreauktionen i Arvika och då och då kan man få ta del av en alldeles äkta gammeldags auktion med auktionister som med hög röst i snabb takt ropar ut föremål efter föremål och har man tur hinner man med att ropa in något. Ibland är det ett helt dödsbo som ska auktioneras ut, andra gånger är det ett hopplock av bidrag och uppköp, säkert är i alla fall att du hittar något unikt om du besöker en av våra auktioner. Det unika utbudet och spänningen i utauktioneringen gör det till den perfekta upplevelsen för alla antikintresserade. För den som inte bara letar efter en genuin upplevelse och något tjusigt till vardagsrummet finns för den verkligt antikvitetsintresserade även flera auktionsverk och samlarmässor. Nätauktioner har ju blivit populära och Arvika Auktionsverk har ständigt pågående nätauktioner och visning av föremålen i sitt auktionsverk. Mer info om auktioner, klick här.

 

Samlarmässor

Det brukar arrangeras en stor samlarmässa vår och höst i Parkhallen i Arvika och det lönar sig att spana in veckans evenemang för information. 

 

Gammal cykel och loppisskylt
Gammal cykel och loppisskylt
Loppis
Loppis
Auktion i Byn.
Auktion i Byn.
Nej