Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri firade100 år 2020

I hundra år har Klässbols Linneväveri varit linet troget och historien startade med Hjalmar Johansson som började på ortens yllespinneri som springpojke redan som nioåring. Så småningom utbildade han sig vid vävskolan i Borås och fick senare väverfarenhet vid Borås Jaccquardväveri och Västergötlands Yllefabrik i Tidan. Han återvände till Klässbol i 1918 och började arbeta på Stafnäs Ullspinneri för att så småningom starta eget hemma i köket. Och på den vägen är det.

Handla linneprodukter till fabrikspriser

På Klässbols Linneväveri kan du handla linneprodukter till fabrikspriser i den fina fabriksförsäljningen och höra dunket från vävstolarna och se meter på meter av vackra vävnader se dagens ljus i vävstolarna. Ny design samsas med gamla tekniker och det har visat sig vara ett vinnande koncept.

“Vem hade kunnat tro att en verksamhet i sin litenhet kunnat få så stort utrymme i svensk textilhistoria. Kanske är det så att uttrycket ”Bliv vid din läst” som förklarar framgången.”

- Dick Johansson

100 årsfirandet

Att fylla hundra år är stort och det var planerat ett helt år med festligheter, men på grund av rådande omständigheter har firandet tyvärr blivit inställt.