Utmanande aktiviteter i Arvika

Klättra högt upp bland trädkronorna, cykla nerför Rackstadbacken eller varför inte uppleva ett möte med skogens konung? Här kommer några tips från Visit Arvika på fartfyllda och rofyllda kickar!

Rackstad Downhill

Rackstad Downhill är en bana i Rackstadbacken cirka 5 km norr om Arvika. Vintertid fungerar den som skidbacke, men under den snöfria perioden bjuds det på 700 meter kittlande cykling! Den första utmaningen är att ta sig upp för den branta backen, men varje ansträngning har sin belöning - på toppen väntar en underbar utsikt över sjön Racken med omgivning! Passa på att pausa vid toppen av berget vid den fina rastplatsen. Nedför backen gäller det att skärpa koncentrationen då backen bjuder på 95 meter fallhöjd fördelat på den 900 meter långa nerfarten. Hopp och kurvor kräver en viss teknisk färdighet och det är du själv som anpassar farten. Är hela familjen med på äventyret är det inga problem, med lite vana går det att rulla nerför hela banan!

Du hittar fler MTB turer runt om i Arvika Kommun här.

Från träd till träd i Höghöjdsbanan

När all säkerhetsutrustning är på, och de professionella värdarna på Arvika Kanot & Turistcenter har informerat dig om ditt äventyr, är det lätt att ta sig upp till första plattformen. Sen börjar utmaningen! Nu tar du dig fram mellan trädkronorna via hängbroar, rep och hopp. Kanske med lite skräckblandad förtjusning rör du dig högt upp i träden och kan njuta av utsikten över sjön Glafsfjorden. Du klarar kanske mer än du tror och förutom en garanterad adrenalinkick känner du nog stolthet och lycka efter ditt klätteräventyr.

Aktiviteten passar dig som är ute efter en adrenalinfylld upplevelse och för familjen som vill uppleva att annorlunda äventyr och anta en utmaning tillsammans.

Rofylld väntan kan vara ett kittlande äventyr…

Att känna sig ett med naturen kan man uppleva på många sätt. För dig som är jaktintresserad ger späningen, spårandet och den rofyllda väntan mitt i naturen kanske den perfekta känslan. Och visst är jakt ett kittlande äventyr.

Vandring i varierande terräng i alla väder, många timmar i klar höstluft och vackra färgskiftningar, i vintersolen när den är som bäst, men även i kyla, dimma, fukt och snö när vintern tar sitt hårda grepp kring naturen och människan. Att spana och observera, att med spänning invänta djuren. En samtidigt adrenalinfylld och rogivande upplevelse.

Tvällens Fritidsstugor hjälper dig att uppleva jakt under jaktsäsongerna. Jaga med eller utan guide i den vackra naturen i norra delen av Arvika kommun och bo i timmerstugor vid sjön Tvällen.

Äventyr med hästkrafter

Vidstäckt vinternatur så långt ögat räcker. Snön glittrar i vintersolen och du susar fram på en snöskoter. Ett äventyr med fart och fläkt. På Fredros Gård erbjuds snöskotersafari och du kan även toppa dit äventyr med att ta körkort för terrängskoter!

Söker du ett individuellt äventyr?

Vill du höra en varg yla? Vill du möta djur och natur med respekt och kunskap under en utmanande vandring med eller utan guide? Har du alltid drömt om att tälta i naturen en vinternatt? I Arvika finns fina förutsättningar för dessa äventyr och Outside Adventure Sweden kan uppfylla många önskemål på upplevelser. 

Möt skogens konung ansikte mot ansikte…

Tillhör du också de som drömmer om att få se en älg – brun eller vit – i sin rätta omgivning? En älgsafari med Arvika Adventures erfarna guide kan ge dig spännande möten och mycket kunskap om älgen och vår natur.

Högt upp bland trädkronorna
Photo credit: Högt upp bland trädkronorna
Högt upp bland trädkronorna
Upplev ditt eget äventyr i vår fantastiska natur året om.
Upplev ditt eget äventyr i vår fantastiska natur året om.
Full fart nerför Rackstadbacken.
Full fart nerför Rackstadbacken.
Nej