Arvika torg i vinterskrud.

Stämningsfull adventstid i Arvika

Fantastiska julkonserter och stämningsfulla julmarknader väntar dig i Arvika.

JULENS TONER LJUDER ÖVER STADEN...

Veckorna före jul kan du njuta av många fina konserter både i kyrkorna och på andra stämningsfulla platser i kommunen. 

Den största konserten bjuder nog Musikhögskolan Ingesund på, när elever och lärare presenterar årets julkonsert i sporthallen i Arvika. Med ett stämningsfullt luciatåg och maffiga traditionella jullåtar har den här konserten blivit ett måste för gäster från när och fjärran. 

Eller upplev adventsstämning vid en konsert i någon av våra vackra kyrkor.

Sätt dig ner en stund i den vackra Trefaldighetskyrkan, andas in den fridfulla stämningen och lyssna till den härliga julmusiken som Arvika kammarkör och Arvika stråkorkester fyller kyrkan med under sin traditionella julkonsert.  Eller när maffiga toner från Stadsmusikkåren och manskören Iriskören fyller kyrkan.

Har du redan upplevt julmusikcafëet på bygdegården i Fredros så återkommer du säkert också i år! Mitt i fridfull natur väntar underhållning och ett frestande cafébord med läckerheter.

 

JULMARKNADER

Det doftar kanel, glögg, apelsin och annat gott som hör julen till. Handla julpynt och julklappar, hantverk och närproducerade matprodukter på  Arvikas julmarknader. 

Skutbouddens julmarknad
Redan i slutet av november börjar julstämningen sprider sig på Hembygdsgården Skutboudden i Brunskog. Området är mest känd för hembygdsveckan Gammelvala under sommaren där gamla traditioner återupplivas, men under helgen 24-25 november 2018 upplever du en härlig julmarknad i hembygdsgårdens historiska miljö. Nybakat tunnbröd, enbärsdricka, hantverk och annat som hör julen till kan du hitta här. Vad sägs om en säck närproducerat kol som en unik julklapp? 

Jul på Sågudden
Två veckor senare, den 8-9 december, är det sedan dags för gammaldags julmarknad på Såguddens Friluftsmuseum. Se hur den indelte soldaten firade jul med sin familj förr i tiden och hur ugnen i rökstugan fungerar.  Strosa runt bland historiska stugor, handla klappar och ta en fika i Kafé Nystuga. För barnen finns det flera aktiviteter och hela familjen kan njuta av en stund avslappnat julstämning.

Skyltsöndag
Julshopping, musikunderhållning, barnteater, pysselhörna och mycket mer - den första advent är du välkommen till skyltsöndag i Arvika. Butikerna har öppet från 12-18 och du kan lugnt och avslappnat påbörja dina julklappsinköp. Varva med att njuta av musikuppträdande, en fika och kanske ett besök hos självaste tomten! Vem vet vilka önskningar som kan uppfyllas!

Mer information om allt som händer under juletiden kan du finner här.

Luciatåg under Musikhögskolans julkonsert i Arvika sporthall.
Photo credit: Luciatåg under Musikhögskolans julkonsert i Arvika sporthall.
Luciatåg under Musikhögskolans julkonsert i Arvika sporthall.
Tomte vid Skutbouddens julmarknad i Brunskog
Photo credit: Tomte vid Skutbouddens julmarknad i Brunskog.
Tomte vid Skutbouddens julmarknad i Brunskog
Ja