Information med anledning av Covid-19

Här har vi samlat information för besökare och arrangörer i Arvika, samt allmän information från Folkhälsomyndigheten och Krisinformationen angående Covid-19.

Evenemangspåverkan

Det rådande läget angående smittspridning i samhället innebär att flera evenemang som konserter, föreställningar och utställningar i Arvika och Värmland har ställts in eller kan komma att ställas in, ibland med kort varsel. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla vår evenemangskalander så uppdaterad som möjligt med tanke på att situationen hela tiden förändras. Om du har frågor om ett specifikt evenemang hänvisar vi till respektive arrangör eller så är du välkommen att kontakta oss på turist@arvika.se samt +46(0)570-817 90.

Riktlinjer för besökare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du stannar hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. På detta vis riskerar du inte att smitta andra. Det är också viktigt att hålla avstånd, undvika trängsel och att hålla god handhygien.  Det gäller förstås för besökare av såväl evenemang som för besök av sevärdheter, museer, restauranger, affärer med mera. 

Viktig information om sommaren och resor i Sverige från Krisinformationen. (gäller sommaren 2020)

Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här. Information från Folkhälsomyndigheten om resande finns här.

Besöksmål

Våra besöksmål, boendeanläggningar och affärer riktar sig i största utsträckning efter myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Man följer noga gällande regler kring hygien och avstånd och gästerna ombeds att göra detsamma. Vissa besöksmål har ändrat sina öppettider eller är stängda. Ändringar kan ske med kort varsel, och vill du vara helt säkert, ber vi dig att kontakta respektive arrangör inför ditt planerade besök. 

Restauranger och caféer

Många av restaurangerna och caféerna i Arvika erbjuder take away för dig som inte vill äta på plats, några erbjuder även utkörning. Mer information hittar du på respektive hemsidor och sociala medier.

Resor till Sverige

Regeringen har, med anledning av Europeiska rådets och kommissionens uppmaning, beslutat att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor till Sverige från länder utanför EES-området och Schweiz, i syfte att mildra effekterna av coronavirusets utbrott och minska spridningen av covid-19.
Inreseförbudet gäller alltså som utgångspunkt för utländska medborgare som försöker resa in i Sverige från ett land som inte ingår i EES samt Schweiz. Det är därmed tillåtet att resa in till Sverige från ett annat EU-land. Information om inresebestämmelser uppdateras löpande och aktuell information finner du här.

Frågor kring bokningar?

För frågor kring dina bokningar i samband med din vistelse i Arvika ber vi dig att kontakta respektive boende och arrangör direkt.
När det gäller bokningar av privata stugor och rum via Arvika Turistbyrå för de närmaste veckorna så är du välkommen att kontakta oss för eventuella önskade ändringar. Har du bokat ett boende via turistbyrån till sommaren, finns ingen anledning till oro. Hos oss betalar du alltid ditt boende senast 30 dagar före ankomstdagen och i fall av sjukdom har du rätt att avboka. Vi följer utvecklingen och hjälper dig med dina frågor och gör vårt bästa för att lösa eventuella problem.

Information till arrangörer

För evenemang och sammankomster med färre än 50 deltagare rekommenderar Folkhälsomyndigheten en riskbedömning före genomförandet. 
Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer för arrangörer här.

Mer information

Har du fler frågor? Här har Folkhälsomyndigheten samlat frågor och svar om Covid-19.

På www.folkhalsomyndigheten.se hittar du den senaste informationen.
På www.folkhalsomyndigheten.se hittar du den senaste informationen.
Nej