Upptäck Arvika på hösten!

Hösttips

Hösten kan bjuda på många fina dagar och naturen lockar fortfarande till härliga upptäcksfärder. Kommer du till Arvika under hösten kan du kombinera avkopplande naturupplevelser med ett intressant besök på våra muséer och utställningar. Avrunda din utflykt med en fika eller god måltid och stanna gärna över natten. Här har vi samlat några tips inför ditt Arvikabesök under hösten.

 

Stadsvandring och digital skulpturvandring

Gå på stadspromenad och upptäck Arvika. Vår folder ”Stadsvandring” berättar mer om husen i centrala Arvika. Eller boka en guidad stadsvandring. Kontakta turistbyrån för mer information. På appen "Stigen" finns en vandring på 11 km som ger dig möjlighet att upptäcka Arvika skulpturer på ett enkelt sätt.

Klässbols Linneväveri

På linneväveriet i Klässbol väver man för bland annat Kungahuset och Nobelfesten. Besök produktionen och handla härliga linneprodukter i den vackra butiken. Öppet måndag-fredag 9-18, lördag 10-16.

Rackstadmuseet

Njut av konsten, fikat och den härliga miljön. Vid sidan av museets samlingar visas just nu tre utställningar: "Bortom färgerna" - Rackstadkonstnärerna i svartvitt 1898-1920. "Eget spår" - en utställning om fyra profiler i svallvågorna efter nybyggarna i Rackstadkolonin. "Höstsalong" - Värmlands konstföreningens höstsalong (fr om 10 oktober) Museet håller stängt fr o m 13 nov p g a rådande rekommendationer. (prel öppettider efter 10 december: torsdag - söndag från kl 12-16.

Arvika Fordonsmuseum

Allt från cyklar till rallybilar hittar du i den fint restaurerade industribyggnaden. Öppet alla dagar 11-18. Från och med den 24 november håller museet stängt tillfälligt p g a gällande rekommendationer.

Vandra i Arvika

Hösten är en fantastisk årstid att vistas i skog och mark. Det finns många härliga leder att välja på och skafferiet kan fyllas med skogens skatter.

Fisketur

Testa din fiskelycka i någon av Arvikas fina fiskevatten. Fiskekorten finns att köpa hos oss på turistbyrån. Mer information om de olika FVOF finns på visitarvika.se under aktiviteter/fiske eller beställ/ladda ner vår folder med information om de olika FVOF.

Biking Värmland: Södra Gunnarskogsleden

Den första Biking Värmlandsleden i Arvika är nu klar: en 23,6 km lång rundtur som leder dig genom fin natur och förbi intressanta platser i Gunnarskogstrakten, norr om Arvika. Södra Gunnarskogsleden är en kombinerad cykel- och vandringsled märkt med tydliga Biking Värmland-skyltar och är en röd kvalificerad Biking Värmlandsled. Fler Biking Värmlandleder finns klara inom kort och information om dessa finns på visitarvika under aktiviteter / cykla.

Evenemang och utställningar

Vill du veta vad som är på gång under ditt besök och framöver? Under fliken "Göra" på vår hemsida finner du information om utställningar och ett och annat mindre evenemang!

Övernatta i Arvika

I Arvika bor du bekvämt på hotel, i ombonad stuga, på helårsöppen camping vid Glafsfjordens strand eller på de naturnära ställplatserna.

Ät gott i Arvika

I Arvika finns det många restauranger och caféer att välja emellan.

Arvika Simhall

Arvika Simhall bjuder på mycket roligt för hela familjen. Här kan du simma, plaska, relaxa och åka en 55 m lång rutschkana! Under tiden 13 november - 10 december är simhallen stängt för allmänheten p g a det aktuella coronaläget.

Nya boulebanor

På idrottsområdet Vik invigdes nyligen 9 nya boulebanor som är tillgängliga för alla utan förbokning. Boule är ett roligt spel för alla åldrar och banorna kan användas så länge inte snön lägger sig.