Turista hemma och skapa fantastiska semesterminnen

Hemester i Arvika - bucketlist

Upptäck allt det fina du kan uppleva i din närhet och skapa härliga sommarminnen på hemmaplan! Förhoppningsvis kan några av våra tips hjälpa dig att sammanställa din egen bucketlist inför sommaren. Oavsett om du vill upptäcka mer av din hembygd eller kommer på besök till Arvika under din semester.

Övernatta utomhus

Naturen har blivit vårt nya vardagsrum och många har upptäckt korta och långa vandringsturer under det gångna året. Men har du övernattat under bar himmel? Tillaga kvällsmaten över öppen eld, känn hur natten sänker sig med sin tystnad. I Glaskogen finns det många vindskydd att tillgå med Glaskogskortet för en natt med utsikt på stjärnorna. Väl värd att upplevas!

Prova Mountainbike

I Arvika finns många fina leder för mountainbikecyklister och har du inte testat cykla MTB ännu så kanske det är dags att prova? Det finns mountainbikebanor och -leder för nybörjare och den tekniskt mer avancerade cyklisten. Hyr en MTB-cykel för en dag och testa banor och leder.

SUP-Paddle

Du kan upptäcka våra härliga vattendrag på många sätt. Testa SUP-paddle och SUP-yoga på Arvika Kanot och Turistcenter.

Åk på safari

Har du sett älg och bäver i sin naturliga miljö? Häng med på en älg- eller bäversafari med en erfaren guide och lär dig mer om djur och natur. En fin upplevelse även för dig som är van att vistas i naturen.

Ta en tur med Färdinand

Åk med sightseeingtåget Färdinand mellan Sågudden Friluftsmuseum och Arvika Fordonsmuseum. Ett bekvämt sätt att upptäcka staden och kul för alla som har barnasinnet kvar! Tåget går under tiden maj - augusti.

Tävla i äventyrsgolf, shuffleboard och guldvaskning

Spela en runda minigolf eller äventyrsgolf på Ingestrand. Därutöver kan du utmana familjen och vänner i shuffleboard och guldvaskning. På caféet fyller du på energi!

Hittar ditt favoritkonstverk

Gå på några av sommarens utställningar och hittar din konstnärliga favorit! På Rackstadmuseet ställer Sunna Hansdóttir ut och på Arvika Konsthall visas verk av Bengt Olson. Men det finns många fler utställningar att upptäcka.

Beundra alla fina fordon på Arvika Fordonsmuseum

Arvika Fordonsmuseum visar upp många skatter i den restaurerade industrilokalen. Har du upptäckt dem? Ta dig tid och se på cyklar, motorcyklar, bilar och rallybilar. På sommaren finns även en utställning om GM-Futureline.

Gå på stadsvandring

Lyssna på spännande berättelser om byggnaderna i Arvika centrum under en guidad stadsvandring som erbjuds vissa dagar under sommaren eller enligt överenskommelse. Mycket uppskattat av såväl Arvikabor och besökare! För dig som vill gå på egen hand finns en stadsvandringsfolder att hämta på turistbyrån.

Ta ett skogsbad

Ta ett annorlunda bad i vår vackra natur! Skogsbad är en populär aktivitet där du upplever skogen och naturen med alla dina sinnen. Professionella guidar gör utflykten i skogen till en rogivande, speciell och minnesvärd upplevelse.

Spela frisbeegolf

Kasta frisbeen över långa distanser på en bana genom skogen vid Treens Camping i Fredros. Kombinera med ett dopp och picknick vid den fina badplatsen.

Fiska fina fiskar

Testa nya fiskevatten till sommaren. Upptäck exempelvis de fina ädelfiskvattnen i kommunen. Njut av fina fiskestunder vid natursköna sjöar och tjärn där öring och röding nappar. Testa din fiskelycka!

Satsa på egen tid

Längtar du efter att komma till ro? En stund på Guesthouse Elevens spa-avdelning ger dig avkoppling och andrum. Här har du tillgång till inom- och utomhusbastu och vedeldad badtunna med jacuzzi. Kan kombineras med en god måltid på hotellets restaurang.

Roadtrip på hemmaplan

Packa en matsäck, sätt på din egen favorit roadtripmusik och upptäck vägar du inte har åkt på tidigare. Hitta dina egna smultronställen, härliga picknickplatser, nya utsikter och avlägsna badvikar i någon av våra drygt 365 sjöar. Ta hjälp av Arvika-Eda Friluftkartan för att hitta nya okända mål.

Titta på solnedgången

Hitta din egen favoritplats och njut av sommarens solnedgångar. Ta med en god picknick - kanske från någon av våra restaurangers take-away menyer. Arvika har så mycket fin natur att det inte är svårt att hitta en härlig plats för att se hur solen målar naturen i de finaste färgarna när den går ner vid horisonten: Ryggestaberget, Storkasberget, Sölje Camping, Dammarna, Stubberudsklätten... Du fyller säkert snabbt din egen favoritlista!

Mer inspiration

Hitta ännu mer inspiration för din hemester och upptäck fina pärlor i din närhet. Både för dig själv och ditt besök!