På upptäcktsfärd med kanot

En härlig kanotdag närmar sig sitt slut.
Rogivande paddling på Övre Gla i Glaskogens Naturreservat.
Mitt i naturen sent på kvällen.
En gemensam kanottur med vänner eller familjen är ett härligt semesterminne.
Glittrande vattendrag, fantastiska vyer och ett härligt lugn som sprider sig i kroppen: Paddla längs någon av de fina kanotlederna i Arvika och upptäck mer av naturen och dig själv!

Sakta glider kanoten genom vattnet, förbi ett fält av näckrosor. Det enda ljudet du hör är paddlet som bryter genom vattenytan och fåglarna som fyller luften med sin sång.

Det är få aktiviteter som är så rogivande som att upptäcker de många vattnen kring Arvika med kanot. Slå läger vid en av de iordningställda platserna eller på en egen liten glänta vid vattenbrynet. Det finns många fina leder att välja på: starta i Norge och paddla ner till Glafsfjorden och Arvika. Eller njut av den otroligt fina naturen i Glaskogens Naturreservat med  väl i iordningställda rastplatser, vindskydd och raststugor. Tycker du bättre om mindre vatten så kan du paddla längs Kölaälven som slingrar sig genom landsbygden och skogsområden - allt i älvens lugna tempo. 
I Arvika med omnejd hittar du garanterat en passande tur - oavsett om du är erfaren paddlare eller nybörjare, för individualisten eller för familjen.

Turer finns det gott om och det är nästan svårt att välja! Tur att det då finns flera professionella kanotuthyrare där du kan få information, tips om kanotleder/-turer och hyra din egen kanot med utrustning. Du kan påbörja din tur direkt vid uthyrningsstället eller så kan transport till önskat startplats oftast ordnas.

På kartan nedan finner du kanotuthyrare i Arvika kommun:

Tystnaden, närheten till naturen, lugnet - att glida fram i en kanot är en oförglömlig semesterupplevelse"