Mountainbikebana

Testa de spännande teknikbanorna för mountainbike av varierande svårighetsgrad på idrottsområdet Vik i Arvika.
Vill du tillsammans med vänner eller kanske rentav din cyklande familj både bli bättre och ha riktigt roligt på mountainbike några timmar? Den lokala cykelklubben Arvika Idrottssällskap har byggt upp en trivsam anläggning med spännande teknikbanor på Vik idrottsområde.

Anläggningen i korthet
•För de allra yngsta cykelförmågorna från ca 3 – 6 år finns en särskild bana med gupp och doseringar samt ett antal små tekniska hinder att prova på.
•Från 5-6 år och upp till vuxen ålder finns det en så kallad pumpbana där man kan lära sig att bli aktiv på cykeln och få fart ur svängar och gupp utan att behöva trampa. En kittlande berg o dalbana-upplevelse som får smilbanden att peka rakt uppåt.
•”Flowbanan” är en utförslöpa med ca 2 minuters härlig åkning innehållande doseringar och mindre hopp. Banan passar från liten till fullvuxen cyklist, som gjord för dig som gillar att känna pirret i magen när du hittar ”flowet” i åkningen.
•När tröttheten sätter in finns även picknickbord och grillplats för att fylla på energidepåerna, medtag därför gärna matsäck för att orka några extra vändor.

Vad krävs för utrustning?
En mountainbike (behöver ej vara särskilt avancerad)
Hjälm förstås! Armbågsskydd och knäskydd är en fördel men inget krav. Det blir lätt en och annan vurpa för den mindre rutinerade cyklisten…
INFO
Plats
Namn
Mountainbikebana
Adress
Snickargatan
671 33 Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Banan ligger vid idrottsområde Vik. Tillgång från Snickargatan.
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan
Aktiviteter
Barn
Cykla
Sport & motion