Brunskogs Hembygdsgård - Skutboudden

En av Arvikas största hembygdsgårdar med ett 40-tal byggnader belägen vid sjön Värmeln i Brunskog. Här arrangeras årligen evenemang som bland annat Gammelvala och Hantverksmässan.
En av Arvika kommuns största hembygdsgårdar med ett 40-tal byggnader som stolpbodar, linbastu, gårdssmedja, skolhus, hantverksloge, drängstuga, soldattorp och en hundraårig handelsbod, där gamla saker och ting fortfarande säljs. På området finns även nya byggnader i gammal stil, såsom utställningshall, vävstuga, jordbruksmuseum, restaurang samt en rekonstruktion av Gullsby pappersbruk. Keramikverkstaden och Brunskogs smide har verksamhet året runt.

Varje sommar arrangeras en Hantverksmässa och i slutet av juli arrangeras Gammelvala, då man återupplivar gamla arbetsmetoder och har olika programinslag. Det arrangeras även en höst- och julmarknad. Kaffeservering sommartid. Restaurangen är öppen mot beställning och under evenemangen.
Öppettider
INFO
Plats
Öppet under evenemang. Övriga tider kontakta arrangören.
Arrangör
Brunskogs Hembygdsförening
Skutboudden
671 94 Brunskog
info@gammelvala.se
Namn
Brunskogs Hembygdsgård
Adress
Brunskogs Hembygdsgård, Brunskog
Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Brunskogs Hembygdsgård är belägen på Skutboudden nära Brunskogs kyrka.
Vägbeskrivning
Väg 61 från Arvika mot Karlstad. Efter ca. 20 km skyltat till höger.
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan
Hembygdsgård
Hus & kulturmiljöer

Priser

Pristyp: Visning grupp per person
Pris: 10 kr
Beskrivning:
Fri entré, förutom under Hantverksmässan, Gammelvâla-veckan och julmarknaden. Visning av området för grupper 10 SEK/person.