Unika ställplatser vid Glaskogens Camping

En unik vildmarkscamping i Glaskogens naturreservat

Glaskogens Camping är en utav få vildmarkscampingar i Sverige. Tack vare att husvagnsplatserna är placerade i små skogsdungar får du den avskildhet som många önskar av ett besök i skogen, samtidigt som grannarna inte är långt borta. Det bästa av två världar, helt enkelt!

Campingen

Campingen ligger i Lenungshammar, mitt i Glaskogens Naturreservat. Förutom själva campingplatserna så finns även informationscentral, butik, servering, bastu, dusch, telefon och tvättstuga på området, och det finns möjlighet att hyra kanot, roddbåt och cykel.

Campingen består av campingplatser för husvagn, husbil, tält samt campingstugor och självhushållningsstugor.

Husbil och husvagn

Den som övernattar med husvagn eller husbil får verkligen njuta av en campingupplevelse utöver det vanliga! Platserna ligger i skogen och skiljs åt av skogsdungar. Vissa har till och med lyxen att ha en egen sjötomt. Alla 63 husvagnsplatser har el och egen grillplats.

 

Tält

Tältplatsen med utrymme för 50 tält ligger nära informationscentralen i Lenungshammar. Den ligger vackert beläget intill en liten damm och med närhet till sjöarna Övre och Stora Gla. Lägerplats för större grupper går att boka.

Stugor

Är tält och husvagn inget för dig? Välj då mellan de två sorters stugorna som finns; enklare campingstugor eller självhushållsstugor. Det finns fyra självhushållsstugor och tre campingstugor som har plats för fyra och sex personer. 

Glaskogens Naturreservat

Glaskogens Naturreservat är Värmlands största med totalt 300 km långa vandringsleder. Förutom att vandra kan du även ta dig fram med kanot, cykel och båt, beroende på vilka vägar du väljer.

Observera att det enligt reservatsbestämmelserna inte är tillåtet att ställa upp husvagn och husbil på andra platser än vid campingplatsen.


Husvagn på vildmarkscampingen i Glaskogens Naturreservat.
Husvagn på vildmarkscampingen i Glaskogens Naturreservat.
Med husbil på en ställplats i skogen på Glaskogens camping.
Med husbil på en ställplats i skogen på Glaskogens camping.
Husbilsplats på Glaskogens camping.
Husbilsplats på Glaskogens camping.
Nej