Goda tårtor på Nordells Konditori

Arvika - en liten stad med stort caféutbud

Hos svenskarna står fikastunden högt på prioritetslistan, vare sig det är en fikapaus på jobbet eller en mysig "gofika" på stan med vännerna. Arvika kommer inte göra ens den mest kräsna fikaentusiasten besviken, med sitt stora utbud av mysiga och karaktäristiska caféer.

Unika Arvika

I Arvika centrum finns det gott om caféer som du bara hittar just här, och tack vare den stora variationen av caféer känner vi oss säkra på att det finns något för alla. Den som söker ett mysigt fik med mer gammeldags inredning och inslag av det värmländska konsthantverket bör trivas gott på både Elins Bakgård och Café Nystuga. Båda är relativt nyöppnade men har redan blivit mångas favoriter, då de förutom lunch och fika även ordnar evenemang av olika slag, exempelvis musikkvällar och stick-caféer.

Trivs man bättre i en lite mer retro miljö skulle City Konditoriet (”City”) vara att rekommendera, som har kvar originalinredningen från 40-talet och serverar det mesta i fikaväg. Den som frågar lokalborna om det typiska Arvikacaféet får antagligen City eller Nordells Konditori (”Nordells”) som svar, då de funnits längst i Arvika och fortfarande har en trogen besöksskara. Nordells slog upp portarna redan 1911 och har sedan dess haft sin plats mitt i centrum, ett perfekt ställe för den som vill sitta på uteterassen en skön sommardag och beskåda livligheten på torget.

Även du som har din favorit i kedjan Espresso House kan glädjas över att det nu finns ett café även hos oss i Arvika, väldigt centralt på torget!

Sommarcaféer

Under sommaren blir caféutbudet plötsligt ännu större. Var du än befinner dig i Arvikatrakten kan du vara säker på att det inte är långt till närmaste sommarcafé. Har du åkt ut till Ingestrand för ett dopp i det blå passar Café Kanoten eller Ingestrands Glasscafé perfekt. Eller kanske stannar du hellre till hos Café Björknäs på väg hem från badet?

Även om du som befinner dig längre bort från Arvika centrum kommer hitta mysiga ställen att stanna till för en fika. Bland dessa kan nämnas Café ArvéKaffekvarnen och Älgå Hembygsgård. Ännu fler förslag hittar du i Arvika Turistguide. Så känn dig fri att ta en rundtur eller två runt om i våra vackra omgivningar och ta en fikapaus där det passar dig bäst!

Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Fotograf: Per Eriksson
Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Fotograf: Per Eriksson
Mycket att välja på City Konditoriet. Fotograf: Per Ericsson
Mycket att välja på City Konditoriet. Fotograf: Per Ericsson
På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis god fika!
Photo credit: På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis gofika. Fotograf: Per Eriksson
På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis god fika!
Nej