Goda tårtor på Nordells Konditori

Arvika - den lilla staden med det stora caféutbudet

Hos svenskarna står fikastunden högt på prioriteringslistan vare sig det är fikapaus på jobbet eller mysig "gofika" på stan med vännerna. Arvika kommer inte göra ens den mest kräsne fikaentusiasten besviken, med det stora utbudet av mysiga caféer!

Unika Arvika

I Arvika centrum finns det gott om caféer som du bara hittar just här och tack vare den stora variationen av caféer känner vi oss säkra på att det finns något för alla!

Den som söker ett mysigt fik med  gammeldags inredning och inslag av värmländskt konsthantverk bör trivas gott på både Elins Bakgård och Café Nystuga. Båda är relativt nyöppnade men har redan blivit mångas favoriter, då de förutom lunch och fika även ordnar evenemang av olika slag, exempelvis musikkvällar och stick-caféer. Är du vegan brukar dessa caféer också ha ett alternativ för dig.

Trivs man bättre i en retromiljö är City Konditoriet (”City”) att rekommendera. Här finns originalinredningen från 40-talet kvar och det serveras det mesta i fikaväg. Om man frågar lokalborna om det typiska Arvikacaféet får man antagligen City eller Nordells Konditori (”Nordells”) som svar, då de funnits längst i Arvika och fortfarande har en trogen besöksskara. Nordells slog upp portarna redan 1911 och har sedan dess haft sin plats mitt i centrum, ett perfekt ställe för den som vill sitta på uteterassen en skön sommardag och beskåda livligheten på torget.

För den som vill kombinera konst och fika är Café ElisRackstadmuseet ett utmärkt val. Här finns förutom gott fika och populära soppluncher fantastisk konst av Rackstadkolonin, samt flera tillfälliga utställningar årligen. Väl värt ett besök!

Även du som har din favorit i kedjan Espresso House kan glädjas över att det nu finns ett café även i Arvika, väldigt centralt på torget!

Sommarcaféer

Under sommaren blir caféutbudet plötsligt ännu större. Var du än befinner dig i Arvikatrakten kan du vara säker på att det inte är långt till närmaste sommarcafé. Åker du till Ingestrand för ett dopp i det blå passar Ingestrands Glasscafé perfekt. 

Även du som befinner dig längre bort från Arvika centrum kommer att hitta mysiga ställen att stanna till för en fika. Bland dessa kan nämnas Café CarlKaffekvarnen och Drängstugans Kaffeservering. Ännu fler förslag hittar du här. Så känn dig fri att ta en rundtur eller två runt om i våra vackra omgivningar och ta en fikapaus där det passar dig bäst!

Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Foto: Per Eriksson
Elin Göransdotter Järnesund, ägare till Elins Bakgård. Foto: Per Eriksson
Mycket att välja på City Konditoriet. Fotograf: Per Eriksson
Mycket att välja på City Konditoriet. Fotograf: Per Eriksson
På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis god fika! Foto: Per Eriksson
Photo credit: På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis gofika. Fotograf: Per Eriksson
På Rackstadmuseet erbjuder Café Elis god fika! Foto: Per Eriksson
Nej