1
feb
29
feb

Kolonin: Liv Midbøe - toward the unknown x 2

Liv Midbøe ställer ut i fönstergalleriet på Kolonin i Arvika. 1-29 februari.
LIV MIDBØE // TOWARD THE UNKNOWN x2
Är en dubbel utställning mellan Arvika och Karlstad.

Vernissage & våfflor på Kolonin lördag 1 feb kl 14-16
Utställningen i Kolonins fönstergalleri i Arvika pågår från den 1 feb - 29 februari.
Utställningen i Karlstad: Konstfrämjandet Värmland, Bergslagsgatan 11 i Karlstad, 31 jan - 8 feb

Liv Midbøe har sin bakgrund inom keramik och arbetar i ett utvidgat fält med skulptur, installation, teckning och broderi. Hennes verk rör sig i ett gränsland mellan konst och hantverk där olika idévärldar, tanketraditioner och strategier korsbefruktar varandra. Som en röd tråd genom konstnärskapet löper meta-projektet: verk som blir självreflekterande och befinner sig i skärningspunkten mellan material, process och idé. Ofta finns där lager av referenser och associationer, genom titlar, materialval och symbolbruk. Med en fenomenologisk utgångspunkt utforskas mötet mellan människa, tid och rum.
På utställningen visas verk från det senaste året. De vävs samman till en berättelse om vår ödesmättade samtid på jorden, människans planetära begränsningar och livets flyktighet. Utställningen i fönstergalleriet är en sorts satellit av utställningen på Konstfrämjandet i Värmland.

Liv Midbøe (f. 1980) är utbildad på Kunsthøgskolen i Bergen, har haft ett flertal separatutställningar, samt deltagit på grupputställningar i Sverige, Norge och internationellt, bland annat i Taiwan och Sydkorea. Hon erhöll Statens arbeidsstipend i Norge 2008-11 och mottog Konstnärsnämndens arbetsstipendium 2015. Hennes arbeten finns representerade på en rad museer och institutioner, bland annat Norske Utenriksdepartementet, Röhsska museet och Nasjonalmuseum i Oslo. Sedan åtta år tillbaka bor och arbetar hon i Arvika.

På Konstfrämjandet (Bergslagsgatan, Karlstad) i Karlstad är det vernissage fredag 31 januari Karlstad kl 17-20.
INFO
Plats
Arrangör
Kulturföreningen Kolonin
Kyrkogatan 42
671 31 Arvika
Namn
Kulturföreningen Kolonin
Adress
Kyrkogatan 42
Arvika
Kommun: Arvika
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan
Utställning

Tillfällen

2020-02-01 - 2020-02-29