16
okt

Ingesunds symfoniorkester med Peter Jablonski

Ingesunds symfoniorkester möter pianisten Peter Jablonski på Musikhögskolan Ingesund.
Pianisten Peter Jablonski gästar orkestern och spelar bland annat den polska tonsättaren Grazyna Bacewiczs Pianokonsert. Bacewicz var en polsk violinist och kompositör och tillhör de ledande tonsättarna i vår tid. Hon studerade vid konservatoriet i Warszawa och för bl.a. Nadia Boulanger i Paris.

Valborg Aulin var en skicklig pianist och kammarmusiker som förutom studier vid Stockholms musikkonservatorium studerade för Jules Massenet i Paris. Det var där hon 1886 skrev orkestersviten ”parisiska målningar” med intryck från vistelsen i den franska metropolen, men som sorgligt nog aldrig kom att spelas under hennes livstid.

Peter Jablonski firar i år 30 år som artist och räknas till en av Sveriges mest hyllade musikexporter inom klassisk piano. Med hela världens om arbetsfält har han under åren spelat med världens främsta dirigenter och med över 150 av de största orkestrarna i världen. Jablonski är känd för sin naturliga och lediga spelstil i kombination med en stor kännedom om pianorepertoaren. Detta resulterar i konsertframföranden där det tidlösa och unikt engagerande blir framträdande och kännetecknande. Inte så konstigt att han år 2015 utsågs till en av världens 30 bästa pianister.
Dirigent: Johannes Gustavsson.

Johannes kommer att göra en introduktion i Bistron (caféet) 45 min innan konsertstart.
INFO
Plats
Arrangör
Musikhögskolan Ingesund
671 91 Arvika
info@imh.kau.se
Namn
Ingesunds folkhögskola
Adress
Ingesundsvägen
671 33 Arvika
Kommun: Arvika
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan Boka här
Musik

Priser

Pristyp: Entré
Pris: 150 kr
Beskrivning:
Pensionär - 120 SEK Ungdom t om 19 år - Gratis

Tillfällen

2021-10-16 15:00