29
jun

Folkmusikfestival på Sågudden

Folkmusik- och Zornmärkesveckan avslutas med en folkmusikfestival med konserter, allspel, folkdans och utnämnande av nya Riksspelmän. En dag för hela familjen på Såguddens Friluftsmuseum.
Från den 24 - 29 juni pågår Folkmusik- och Zornmärkesveckan på Musikhögskolan Ingesund med bland annat ungdomsläger och Zornmärkesuppspelningar. Varje kväll under veckan bjuds det på underhållning i folkmusikton på Sågudden.
På lördag den 29 juni avslutas veckan med en folkmusikfestival på Sågudden med konserter, folkdans, allspel och utnämnande av nya Riksspelmän.

Zornmärket är ett förtjänstmärke som delas ut årligen av Zornmärkesnämnden i Svenska Folkdansringen till skickliga spelmän. För att få ett märke är det absolut krav att spela enligt äldre svensk tradition, efter en viss spelman eller från en viss del av Sverige. Märket finns i brons, silver och i guld. För att kalla sig riksspelman skall man ha tilldelats Zornmärket i silver eller guld.
INFO
Plats
Arrangör
Värmlands Spelmansförbund
Verkstadsgatan 1
652 19 Karlstad
spelman.vsf@gmail.com
Namn
Nystuga Kafé och Kök
Adress
Sågudden
671 33 Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Kafé Nystuga ligger på Sågudden friluftsmuseums område.
Vägbeskrivning
Parkering på tivoliplatsen vid Stadsparken. Gångavstånd genom friluftsmuseum.
Handikappinformation:
Det går att kommer in på området med fordon via tillfarten från väg 175. Sväng in mot Viksgården, håll höger och fortsätt över en träbro in på området.
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan
Musik

Tillfällen

2019-06-29