29
jun

Folkmusikfestival på Sågudden

Folkmusik- och Zornmärkesveckan avslutas med en folkmusikfestival med konserter, allspel, folkdans och utnämnande av nya Riksspelmän. En dag för hela familjen på Såguddens Friluftsmuseum.
Från den 24 - 29 juni pågår Folkmusik- och Zornmärkesveckan på Musikhögskolan Ingesund med bland annat ungdomsläger och Zornmärkesuppspelningar. Varje kväll under veckan bjuds det på underhållning i folkmusikton på Sågudden.
På lördag den 29 juni avslutas veckan med en folkmusikfestival på Sågudden med konserter, folkdans, allspel och utnämnande av nya Riksspelmän.

Zornmärket är ett förtjänstmärke som delas ut årligen av Zornmärkesnämnden i Svenska Folkdansringen till skickliga spelmän. För att få ett märke är det absolut krav att spela enligt äldre svensk tradition, efter en viss spelman eller från en viss del av Sverige. Märket finns i brons, silver och i guld. För att kalla sig riksspelman skall man ha tilldelats Zornmärket i silver eller guld.
INFO
Plats
Arrangör
Värmlands Spelmansförbund
Verkstadsgatan 1
652 19 Karlstad
spelman.vsf@gmail.com
Namn
Sågudden
Adress
SÅGUDDEN
671 32 Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Såguddens Friluftsmuseum är idylliskt belägen vid Kyrkviken i Arvika.
Vägbeskrivning
Centralt belägen i Arvika med stor parkeringsplats vid stadsparken.Gångavstånd till och från centrum.
Handikappinformation:
Funktionshindrade får köra omkring på området. Infart från Rv 175. Museet ej handikappanpassat, RWC i Schröderstugan. Kafé Nystuga är handikappanpassad med RWC.
  • Anpassad toalett
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan
Musik

Tillfällen

2019-06-29