14
nov
19
dec

Arvika Ljus! 2020

"Arvika Ljus! Var inte rädd för mörkret" är en ljusvandring längs 6 ljuskonstverk i Arvika centrum 14 november - 19 december.

Arvika Ljus! är en ljusvandring längs 6 ljuskonstverk i Arvika centrum, organiserat av kulturförening Kolonin. Under den mörkaste årstiden välkomnar Kolonin tio konstnärer från bland annat Nederländerna, Finland och Taiwan till Arvika för första upplagan av Arvika ljus. ”Var inte Rädd för Mörkret” presenterar ett annorlunda sätt att se på mörkret. Som ljusets födelseplats, snarare än dess motsats eller dess fiende. Bli vän med mörkret, i stället för att frukta det. Konstverken visas på flera ställen mitt i Arvika, bland butiker och andra företag. Deltagande konstnärer: Irene Suosalo – Finland Jonas Gazell – Sverige Tina Nykvist – Sverige RE:DE Janove Ekstedt och Robin Anderson – Sverige Oona Libens – Belgien Off Highway – Sverige Floating Spectrum – Taiwan Jenny Soep, Scotland Lin de Mol, Arvika, Holland Ett av Kolonins mål är att sänka trösklarna till samtidskonsten för lokalsamhället. Därför visas verken i det offentliga rummet mitt i Arvika, mellan butiker och andra företag. Flyer med karta och information kommer att kunna hämtas på Medborgarskolan på Storgatan 21B, turistbyrån och flera affärer i stan.

 

 

 

 

INFO
Plats
Arrangör
Kulturföreningen Kolonin
Kyrkogatan 42
671 31 Arvika
Namn
Arvika Ljus!
Adress
Kommun: Arvika
Beskrivning
Ljusinstallationer på flera ställen i centrum. Länk till kartan: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1UW-WP_Mfb32sBQVxCwqA482XETV9zXgj&usp=sharing
Tillbaka
Besök hemsidan
Utställning

Tillfällen

2020-11-14 - 2020-12-19