Hyr din cykel i Arvika!

Cykeluthyrning i Arvika

Vill du upptäcka Arvika med omnejd på cykel, men har ingen egen cykel med dig? I kommunen finns det flera platser där du kan hyra cyklar för dagsutflykter eller längre turer.

Lätt vandringsled
Till viss del kuperad
Medelsvår vandringsled
Kuperad terräng och till viss del fysiskt krävande.
Svår vandringsled
Kuperad terräng och delvis mycket fysiskt krävande.

Ingestrands Camping

Ingestrands camping hyr ut 3-vxl cyklar och mindre cyklar för barn. Campingen ligger ca 4 km söder om Arvika. En fin cykelväg går från campingen in till Arvika centrum och nära campingen finns ett stignät med flera mountainbikesleder av varierande svårighetsgrad.

Arvika Kanot & Turistcenter

På Arvika Kanot & Turistcenter, ca 3 km söder om Arvika, kan du hyra cyklar och upptäcka omgivningen i din egen takt eller åka iväg på färdig paketerade turer. Proviantpaket finns att köpa och man kan hyra friluftsutrustning. Från Arvika Kanot & Turistcener in till centrum finns en fin cykelbana med utsikt över vattnet. Alldeles i närheten är också startpunkten för flera mountainbikestigar av varierande svårighetsgrad.

Guesthouse Eleven

Upptäck de natursköna trakterna runt Arvika med mountainbike eller citybike som du kan hyra hos Guesthouse Eleven i Jössefors, endast 8 km från Arvika.

Glaskogen Naturreservat

Informationscentralen i Lenungshammar erbjuder mountainbikes som är speciellt anpassade för turer på grusvägarn som slingrar sig genom Glaskogens Naturreservats vackra natur i Västra Värmland. Observera dock att vandringslederna i området endast är för vandring.

Fredros Gård

Hyr en cykel i Fredros norr om Arvika och kom naturen riktigt nära. Härifrån kan du starta utlykter i det natursköna området och vill du upptäcka naturen på två hjul så finns det cyklar att hyra på gården.

Var kan jag cykla?

Upptäck Arvikas cykelleder. Här finns nåt för alla - oavsett om du är nybörjare eller expert. Välj mellan picknickturer, mountainbikebanor och allt där emellan.