Ingestrands Camping

Ingestrands camping är en mycket vackert belägen familjecamping vid Glafsfjordens strand nära Arvika. Aktiviteter som kanot, båt, cykel och minigolf erbjuds i anslutning till campingen.
Ingestrands Camping ligger 4 km söder om Arvika, vid sjön Glafsfjorden och erbjuder cirka 300 tält- och husvagnsplatser, varav 160 med el och uttag för kabel-TV. Från de flesta platserna är det inte långt till vattnet och det finns fina tomter precis vid strandkanten.

Stugor
Campingen har totalt 50 stugor. Stugorna är av varierande standard - allt från självhushållstugor med dusch och WC till enkla 4-bäddsstugor. I tre av stugorna råder förbud mot husdjur med tanke på pälsdjursallergiker. Samtliga stugor är rökfria och 27 är lämpliga för vinterboende.

Villavagn
4 bäddar, 24 kvadratmeter fördelade på två sovrum; ett med en dubbelsäng (120 cm) och ett med två enkelsängar, kuddar och täcken, året-runt-förtält. Villavagnen är vackert placerad i skogsdunge, cirka 100 meter från sjön och 25 meter från servicebyggnader.

Ställplatser för husbil
Här finns 21 vackert belägna och väl iordninggjorda ställplatser nära sjön Glafsfjorden. TV-anslutning och el.

Service
Köksutrustning finns att låna och kabel-TV-uttag finns att hyra. Dusch, WC, disk- och tvättmöjligheter. Allrum med TV, minilivs. Lekplats. Trådlöst nätverk. Hunddusch. Latrintömning för husbilar.
Det finns en stor och fin badplats med sandstrand och det går att hyra båt för att till exempel prova sin fiskelycka. Uthyrning av cyklar, mountainbikes och Stand up paddle board. Elljusspår och minigolfpark med äventyrsgolf, guldvaskning och shuffleboard finns i anslutning till campingen. Arvika Kanot & Turistcenter ligger endast 300 m från campingen och här kan du hyra kanot.
Öppettider
INFO
Plats
Tillgänglighet
Campingen är tillgänglig för gäster året runt. Receptionens öppettider under högsäsong är 7.30 - 20.00. Under övrig tid är du välkommen att ringa receptionen för aktuella öppettider.
Arrangör
Ingestrands Camping
Ingestrand
671 91 Arvika
ingestrand@arvika.se
Namn
Ingestrands Camping
Adress
Ingestrands Camping
671 91 Arvika
Kommun: Arvika
Beskrivning
Campingplatsen ligger direkt vid Glafsfjorden inbäddad i naturen med gångavstånd till Arvika Kanot & Turistcenter.
Vägbeskrivning
Campingen är skyltat från väg 175 söderut från Arvika. Buss linje 51 går på sommaren direkt till campingen - övriga året stannar bussen några hundra meter bort. För tidtabell se http://www.varmlandstrafik.se/sites/default/files/tidtabeller/2013/b_51_13_ny.pdf. Fin cykel- och gångväg till centrum.
Tillbaka
Arvika
Besök hemsidan Boka här
boende
Sjönära boende
Minigolf
Familj
Barn
Djurtillåtet
Fiske