Café Carl

Ta en vilopaus under dina utflykter i Glaskogens Naturreservat vid Café Carl beläget i Herrgårdsbacken, Lenungshammar.
Café Carl är en nytimrad stuga som uppfördes efter en brand 2015 i den gamla Karl XII:s stuga. Stugan har till största delen byggts upp av lokala entreprenörer. Timret i stugan är långsamtväxande fura från Älvdalen, skiffret på taket är från Glava och stenarna i öppna spisen är från reservatet.

För dig som vill vandra finns en fin Natur- och kulturstig som startar från Café Carl. Stigen är promenadvänlig och passar även bra för barnvagnar.
I caféet erbjuds kaffebröd, våfflor, bakad potatis med räkröra, panini, sallader, Karl XII:s smörgås och mycket mer. Caféet har fullständiga rättigheter.

HÖST & VINTER 2021/2022
Café Carl har öppet på lördagar kl 11-15 med soppa och våffelservering. En värmande eld sprakar i kaminen och det finns en läshörna med tidningar och böcker om natur och vildmark för både vuxna och barn. Du kan också få information och boka boende med mera eftersom informationscentret flyttar dit över vintern.

Caféet är öppet dagligen från mitten av juni till slutet av augusti. Övriga året är stugan öppen vissa dagar för våffelservering. Det går även att hyra stugan för möten och sammankomster.
Om du vill ha en liten souvenir med hem så säljs det lokalproducerade hantverk och produkter.
Öppettider
INFO
Plats
Höst/Vinter: Lördagar klockan 11:00 - 15:00
Arrangör
Stiftelsen Glaskogen Arvika
Skolgatan 36
671 31 Arvika
glaskogen@arvika.se
Namn
Café Carl
Adress
Lenungshammar
670 20 Glava
Kommun: Arvika
Beskrivning
Café Carl är ett sommaröppet café som ligger mitt i Glaskogens Naturreservat, nära campingen och infocentralen i Lenungshammar.
Tillbaka
Glava
Besök hemsidan
Cafe