Upplev några av Arvikas mest kända sevärdheter under en enda dag!

Har du endast en dag att spendera i Arvika och är osäker på hur du ska få ut mesta möjliga av denna idylliska stad? Frukta inte! Vi har tagit fram ett förslag på schema som ser till att du får med dig det allra bästa.

Börja dagen
Arvika Fordonsmuseum. Nostalgi på hög nivå! Blänkande krom på bilar, mc, cyklar och till och med vedspisar.

Fortsätt med konst på vackra Rackstadmuseet, det är bra för alla sinnen! Missa inte Oppstuhage – Christian Erikssons ateljé är återställd som när han verkade där med sin vackra fru Jeanne Tramcourt.

Lunch eller fika?
Caféstaden Arvika har mycket att bjuda på. Nostalgiska caféer, trendiga restauranger eller varför inte en picknick i den grönskande stadsparken. Se här för en översikt över Arvikas mat- och fikamöjligheter.

Efter lunch
är det dags för en stadsvandring. Strosa runt och upptäck ditt Arvika med spännande affärer, muralmålningar, statyer och fina miljöer. Rutnätet som staden anlades efter gör den lätt att hitta i. Folder med stadsvandring finns på Turistbyrån.

Dags för utflykt!
Två mil söder om Arvika ligger berömda Klässbols Linneväveri. Här kan du se hur linet vävs till vackra dukar och du kan handla i fabriksbutiken. Är du fikasugen finns mysiga Kaffekvarnen intill.

Tillbaka i Arvika
kan du luta dig tillbaks mot skulpturen Fågelmannen på torget. Avsluta dagen med en god middag med utsikt över Kyrkviken och dagen är fulländad.

 

….och efter en god natts sömn kanske du vill upptäcka mer av Arvika imorgon!

 

Fin bil på Arvika Fordonsmuseum
Fin bil på Arvika Fordonsmuseum
Vy av Rackstadmuseet
Vy av Rackstadmuseet
Vackra dukar från Klässbols Linneväveri
Vackra dukar från Klässbols Linneväveri
Ja