Arvika - i hjärtat av Värmland!

I Arvika väntar dig en storslagen natur med goda möjligheter till friluftsliv, ett rikt kulturliv och flera spännande evenemang att besöka.

Centralt i Skandinavien med ca 25 000 invånare ligger Arvika som är Värmlands näst största kommun.

Kommunen Arvika erbjuder en storslagen natur med många sjöar och naturreservat. Det finns stora möjlighetern till friluftsliv hela kommunen och enbart i Glaskogens Naturreservat finns det 28 mil vandringsleder, flera kanotleder och bra fiske.

Området är känt för sin rika kultur med alltifrån sång och musik till konst och hantverk. Arvika har en mysig och inbjudande stadskärna med många butiker som erbjuder bra shopping. Det finns gott om caféer och restauranger i centrum och under sommaren kan du även dricka kaffe på många hembygdsgårdar och sommarcaféer runt om i kommunen.  

Arvika har sedan förra århundradet lockat konstnärer, hantverkare och musiker och traditionen lever vidare än idag. Sommartid är Arvika ett paradis för musik-, konst- och hantverksälskare, med ett rikt utbud av konserter och utställningar. Det finns också gott om andra sevärdheter för den kulturintresserade.
Rackstadmuseet -en pärla bland Sveriges konstmuseer- ställer ut konst av medlemmarna i Rackstadkolonin, samt tillfälliga aktuella utställningar.
Arvika Fordonsmuseum visar 200 års utveckling av fordon med hjul och medar, samt västra Värmlands motorsporthistoria.
Andra kända platser att besöka är Klässbols Linneväveri, som levererar dukar till kungahus och ambassader runt om i världen.

Vi hoppas att du kan hitta dina egna smultronställen i Arvika och njuta av din vistelse här hos oss i hjärtat av Värmland! Välkomna!

Ja