En vacker vit älg

Älgsafari - en upplevelse utöver det vanliga!

Söker du något spännande och ovanligt att göra i Arvika? Kanske har du letat efter den perfekta barnaktiviteten som hela familjen uppskattar? Vi har äventyret för dig! Åk på älgsafari i Arvikas skogar och upptäck vacker natur, spänning och rofylldhet på en och samma gång. Förutom älgen tipsar vi även om att hålla ögonen öppna för rådjur, örn, tjäder, ugglor, bävrar, ja listan kan göras lång. Kanske lyckas ni även se en vit älg eller till och med en varg!

Älgsafari

En safari är en utflykt med syfte att observera, fotografera och i vissa sammanhang jaga djur i sin naturliga miljö. Älgsafari innebär därför en tur i skogen med syftet att hitta älg. Det finns olika sätt att utföra en safari på, antingen tar du hjälp av en guide eller så ger du dig ut på egen hand. Vill du åka på en guidad älgsafari står vi gärna till tjänst på Arvika Turistbyrå.

Guidad älgsafari

Det finns olika guider att vända sig till vad gäller älgsafari. På turistbyrån förmedlar vi älgsafari via Arvika Adventures och Outside Adventure Sweden.

Älgsafarin via Arvika Adventures sker under sommaren och du får då följa med vår trogne guide i en minibuss ut i de värmländska skogarna. Förutom att ta dig med till de ställen som älgarna brukar hålla till på, bjuds du även på spännande historier och fakta om djuren och omgivningarna du möter. För att verkligen få ut en äkta svensk skogsupplevelse, och för att ha energinivåerna på topp under hela turen, ingår även fika. Du kan också välja en älgsafari de luxe där en vildmarksmåltid med råvaror, mestadels från det västvärmlandska skafferiet, ingår. Arvika Adventures har fler typer av safari ifall du söker något annat än just älg. 

Outside Adventures Sweden specialiserar sig på älgsafari för att se den vita älgen, en riktig ”once in a lifetime”-upplevelse! Denna safarin är bokningsbar året runt och även här ingår fika i form av smörgås, dryck och kaka. Förutom safari med vita älgen som huvudmål har Outside Adventures Arvika många olika typer av safarin och aktiviteter, och kan mer eller mindre skräddarsy så det passar just dina önskemål.

Älgsafari på egen hand

Det finns gott om älg i våra vackra skogar runt Arvika. Känner du inte för att åka på en guidad tur finns ändå goda förutsättningar att se älg. Våra tips är i så fall att åka ut i gryning eller skymning, när älgarna är som mest aktiva, och att åka ut på mindre landsvägar. Skulle du ha turen att se en älg eller flera så fotografera gärna men vi ber er respektera djuren och miljön de vistas i genom att inte tränga er på, skräpa ner, skrämma eller störa djuren eller omgivningen.

Älgen från nära håll.
Älgen från nära håll.
Älg med två kalvar
Älg med två kalvar
Älg i närbild i profil
Älg i närbild i profil
Nej