22
jul
28
jul

O-Ringen 2017

Den stora orienteringstävlingen kommer till vackra vilda Värmland. Flertalet etapper kommer att gå av stapeln i Arvika kommun - kring Skjutsbol och Rackstad.
22-28 juli bjuds det på sport, gemenskap och folkfest när orienterare och publik kommer till Arvika och Eda! En vecka fylld med spännande saker som är relativt unikt i idrottsverige när O-Ringen arrangeras i Värmland med Arvika som centralort.
O-Ringen är världens största orienteringsäventyr - en stor international orienteringstävling för alla mellan 5-95 år som är sugna på orientering.

De två första etapperna av O-Ringen i Värmland 2017 kommer att avgöras på Arena Skjutsbol. Arenan ligger i byn med samma namn och ligger ca 3 km öster om Klässbol söder om Arvika.
Etapp 3 och etapp 4 kommer att avgöras på Arena Boda cirka 3 kilometer nordost om Koppom i Eda kommun.
Den sista etappen kommer att avgöras på Arena Rackstad. Arenan kommer att vara på eller i direkt anslutning till Westom motorbana på gångavstånd från O‑Ringenstaden som är belägen vid Arvika flygfält.


O-Ringen är till för alla!
Deltagarna i O-Ringen är mellan 5 och 95 år och allt från nybörjare och motionär till elit. O-Ringen omfattar:
Orienteringslöpning (OL). Här tar du dig fram till fots så och ska så snabbt som möjligt ta dig från start till mål via ett antal kontroller, utan andra hjälpmedel än karta och kompass. Miljön och terrängen kan variera, du kan orientera i skog, park eller stadsmiljö och i olika distanser.
Mountainbikeorientering (MtbO). Här ska du hitta ett antal kontroller med hjälp av karta och cykel.
Precisionsorientering (PreO). Här är kartkunskapen i fokus och vid varje kontroll finns upp till fem alternativa skärmar som du ska avgöra sitter rätt utifrån kontrollringen på kartan och kontrollbeskrivningen. Här tävlar alla på samma villkor, oavsett kön, ålder och rörelseförmåga i gemensamma klasser i lättframkomlig terräng, det vill säga stigar och vägar som är framkomliga även för rullstol, cyklar etc.

Etappstart
Vill du springa någon enstaka dag eller ha friheten att välja bana efter dagsform om du anmäler dig på plats? Då finns möjligheten att köpa etappstarter. Det kommer varje dag att finnas flera banor att välja på från korta lätta till längre och svårare. mer information på http://www.oringen.se/213/varmland-2017/tavling/vara-tavlingar/etappstart-ol.html

Prova på orientering
Är du vuxen och vill prova på O-Ringen och orientering erbjuder O-Ringen speciella banor för dig. Även du som är van orienterare och vill testa en annan gren hittar den möjligheten här under aktivitetsdagen.
Mer info: http://www.oringen.se/213/varmland-2017/tavling/vara-tavlingar/prova-pa.html

Orienteringsskola
O-Ringen erbjuder Orienteringsskola ute på de huvudarenorna, Skjutsbol, Boda och Rackstad. Den vänder sig i första hand till nya orienterare, gammal som ung, som vill lära sig grunderna i orientering. Även före detta orienterare som behöver fräscha upp sina orienteringskunskaper är välkomna! Mer info: http://www.oringen.se/213/varmland-2017/aktiviteter/o-ringens-aktiviteter/orienteringsskolan.html

Förbered dig redan nu!
Du kan förbereda dig inför O-Ringen och utforska skogarna runt omkring Arvika och i Värmland redan innan starten. Stolpjakten är ett bra sätt att träna på eller så finns det träningskartor att beställa via O-Ringens hemsida.

Utrusta dig med karta och eventuell kompass och häng med på ett sagolikt orienteringsäventyr i vilda sköna Värmland!

Mer information om O-Ringen finns på www.oringen.se

Boende O-Ringen
Under fliken "Bo" - Boende O-Ringen - hittar du boendealternativ i Arvika. Kontakta oss gärna på turistbyrån i Arvika för mer information.
Boende i hela Värmland kan du söka och boka via www.visitvarmland.se/boka
www.oringen.se kan du också söka och boka boende.

Information om gator och vägar
Information kring avstängningar av gator, tillfälliga trafikändringar och annat praktiskt som det kan vara bra att känna till, hittar du på kommunens hemsida:
http://www.arvika.se/kommunochpolitik/pressochinformationsmaterial/nyheter/oringen2017.4.1cfc2bb415c6d0baa38243f0.html
INFO
Plats
Arrangör
O-Ringen Värmland 2017
Strandvägen 2
671 51 Arvika
info@oringen.se
Namn
Westlanda Flygfält
Adress
Kommun: Arvika
Tillbaka
Besök hemsidan
Sport & motion

Tillfällen

2017-07-22 - 2017-07-28